Steun Ons

Omdat wij geen subsidies ontvangen en ons team alleen maar uit vrijwilligers bestaat zijn wij afhankelijk van leden, giften en sponsoren.

 

 

 

Het ophalen en vervoeren van zieke/gewonde of overleden dieren kost geld. Dankzij uw steun kunnen wij dieren helpen! Helpt u ons mee?

 

 

 

U kunt ons op vele manieren steunen:

 1. Door lid te worden van onze vereniging en hiermee ons werk voor dieren jaarlijks te ondersteunen
 2. Door een éénmalige gift of donatie te doen
 3. Door ons op te nemen in uw testament
 4. Door u op te geven als vrijwilliger
 5. Door inzamelpunt te worden voor de kledingactie

1. Lid worden

Voor slechts € 15,- per jaar bent u lid van onze vereniging. U ontvangt dan onze (digitale) nieuwsbrief. Bovendien profiteert u als lid van de lagere tarieven voor de vervoerskosten van uw geliefde huisdier binnen onze regio. Zo betaalt u als lid voor een rit met de dierenambulance € 15,- (wij brengen u dan uiteraard ook weer thuis). Is de rit verspreid over twee dagen, dan betaalt u 2x het tarief. Niet-leden betalen voor een rit € 27,50. Dus het is zeker de moeite waard om lid te worden. U kunt lid worden door hier te klikken.

2. Eenmalige gift/ donatie

Door een éénmalige gift te storten op ons bankrekeningnummer NL26ABNA0503283428 ten name van “Vereniging Dierenambulance Rotterdam” te Spijkenisse.

3. Legaat testament

Wanneer de zorg voor dieren een belangrijk doel voor u is en u wilt dit ook laten voortleven als u er zelf niet meer bent kunt u onze vereniging opnemen in uw testament. U kunt ons opnemen als erfgenaam of bijvoorbeeld een vast geldbedrag, legaat nalaten.
Het geld wat wij ontvangen wordt gebruikt om de kosten te dekken waar wij als organisatie mee hebben te maken.

Enkele voorbeelden hiervan zijn:

 • het aanschaffen en onderhouden van ambulances
 • het operationeel houden van de meldkamer, telefoonkosten
 • het opleiden van vrijwilligers
 • materiaal om dieren te redden (werkmateriaal, verbandmiddelen, brancards en transportmiddelen)
 • onderhoud van de gebouwen en het terrein
 • vergunningen, verzekeringen en brandstof

4. Vrijwilliger worden

Als vrijwilliger kunt u het verschil maken! Als centralist(e) op onze meldkamer of als chauffeur/bijrijder op onze ambulance. Ons enthousiaste team van vrijwilligers staat 24 uur per dag klaar om hulp te bieden aan zieke, gewonde en overleden (huis) dieren. Zij krijgen hiervoor een opleiding en worden begeleid. Heeft u misschien wat tijd over, wilt u nuttig werk doen voor de dieren in nood en lijkt het u leuk ons team te komen versterken? Kijk dan bij “Vrijwilligers” en meld u aan!

5. Inzamelpunt worden voor onze Kledingactie

Wilt u ons werk steunen maar heeft u de financiële mogelijkheden hier niet voor, of misschien wilt u nog iets extra’s voor de dieren doen? Via Stichting Dierenlot hebben wij de mogelijkheid gekregen om kleding in te zamelen. De opbrengst komt rechtstreeks ten goede van onze vereniging en dus de dieren. Als inzamelpunt krijg je een mooie container voor de deur (kliko-formaat) met duidelijke vermelding van de kledingactie. Iedereen kan hier aangeboden kleding in zakken doen. Wanneer de container vol is kunt u contact met ons opnemen zodat we de ingezamelde kleding op kunnen komen halen. Ook zorgen wij voor het eventuele promotiemateriaal en wordt u als inzamelpunt vermeld op onze website. Ook inzamelpunt worden? Stuur ons een e-mail: info@dierenambulancerotterdam.nl

 

DAR Dierenambulance is een officiële ANBI instelling

Wanneer u een periodieke gift, schenking aan een instelling met een ANBI keurmerk doet mag u deze uitgaven onder bepaalde voorwaarden aftrekken.

Een ANBI instelling kan gebruik maken van bepaalde belastingvoordelen bij het ontvangen van giften, schenkingen en legaten. De voorwaarde van de belastingdienst is dat de ANBI instelling zich voor minstens 90 procent inzet voor het algemeen nut.

Vereniging Dierenambulance Rotterdam is al sinds 01 januari 2008 een ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling).

Ons Anbi RSIN nr: 006898014 (klik op het nummer voor een check bij de belastingdienst/ANBI-instellingen).

Voor meer informatie over de belastingvoordelen van het schenken van een éénmalige-of periodieke gift aan een ANBI instelling klik hier.

Share This